
Recept voor Brownies
Wat heb je nodig?
Bakvorm van 23 x 23cm
xx gram pure chocolade (70% cacao)
4 eieren
xx gram rietsuiker
xx gram vanille suiker
2 tl vanille-extract
xx gram cacaopoeder
xx gram patentbloem
xx gram roomboter
150 gram pecannoten
Opties om extra toe te voegen:
Fudgeblokjes
(Bakvaste)chocolade
Espressopoeder
1. Smelt de chocolade samen met de roomboter au bain-marie. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete-lucht oven)
2. Doe de eieren samen met de rietsuiker & vanille suiker in de mixer en klop het voor ongeveer 5 a 10 minuten.
3. Zeef de patentbloem samen met het cacaopoeder, herhaal dit 2x. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.
4. Voeg het chocolade-roomboter mengsel toe aan de mixer. Meng dit handmatig door met een spatel. Probeer zo min mogelijk te kloppen.
5. Voeg hierna ook de bloem+cacaopoeder toe aan de mengkom. Spatel dit ook heel voorzichtig door.
6. Wanneer je extra opties wilt toevoegen, voeg deze nu toe en spatel voorzichtig nog even door.
7. Vet de bakvorm in met boter en bekleed deze met bakpapier.
8. Doe het beslag in de bakvorm en zet het voor 1 uur in de oven. De bovenkant moet krokant zijn en de binnenkant hoort lekker smeuïg te zijn.
9. Laat het hierna helemaal afkoelen en haal het dan pas uit de bakvorm.